Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Träning

Har du gener för maraton?

Annons

Handlar maraton bara om mycket träning och stark vilja, eller kan det bero på ditt DNA? Det har forskare försökt ta reda på genom att undersöka sju olika gener hos 71 erfarna maratonlöpare. Resultaten, som nyligen publicerats i den vetenskapliga tidskriften Plos One, visade att löparna med en särskild genuppsättning fick färre skador på muskelfibrerna under ett maraton jämfört med de andra deltagarna. Detta innebär att de kan ta sig igenom ett maraton med mindre ansträngning. Forskarna framhäver dock att även löpare som inte har haft turen att få den genuppsättningen kan bli bra på att springa maraton, även om det förmodligen krävs mer träning.

Tags : maraton
Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga