Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Träning

Lev längre med styrketräning

Vill du leva länge? Dags att träna styrka!

Det finns gott om studier som visar hur viktigt det är med konditionsträning för dig som vill hålla dig hälsosam och leva länge. En ny studie från University of Sydney visar att även styrketräning kan spela en stor roll.

Annons

Det har man kommit fram till genom att analysera data som har samlats in från 80 000 vuxna, och även justera för faktorer som kan påverka resultaten som ålder, kön, hälsostatus, livsstil och utbildning.

De som tränade styrketräning hade en 23 procent lägre risk för tidig död och 31 procent lägre risk för att dö av cancerrelaterade anledningar. Blir du sugen på att träna styrka nu? Vi med! Men du behöver faktiskt inte ta dig till gymmet för att göra det.

Samma studie visade nämligen att styrketräning utan redskap – som dips, situps, armhävningar och utfall – var lika effektivt ur hälsosynpunkt som att träna på gym. Nu är det svårt att hitta på ursäkter för att inte träna styrka, eller hur?

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga