Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

Mel C avslöjar sina bästa motivationstips!

11102_inne

Triathleten och före detta Spice Girls-medlemmen Mel C avslöjar sina bästa motivationstips!

Annons
Med ett par genomförda triathlonlopp i bagaget laddade den här sportiga kryddflickan nyligen inför sin första halvmara. Under två års tid hade hon tränat tillsammans med en av Storbritanniens främsta personliga tränare, Matt Roberts, och var i bättre form än hon varit på länge. För att förbereda sig inför Bupa Great North Run i England, som gick av stapeln i september, sprang hon en rad övningssträckor, både långa och korta. Men loppet gick ändå inte som Melanie Chisholm hade hoppats.
– Jag har alltid velat springa en halvmara, men tog mig nog lite vatten över huvudet när gäller Bupa Great North nu i september. Terrängen är en rejäl utmaning och bitvis är det väldigt backigt. Jag är en van triathlet och har alltid gillat de olika momenten med simning, cykling och löpning. Det här med att bara springa, och dessutom så långt som ett halvt maraton, var väldigt nytt för mig. Mels tips är dock ändå att börja springa kortare sträckor så att du bryter ner ditt mål, vilket gör det lättare mentalt, och så undan för undan bygger upp din löparteknik och ork. Även när det kommer till att hantera nerverna strax före start och lära sig hur man ska lägga upp sin taktik under loppet på själva tävlingsdagen tror hon och hennes PT på att det man ska göra innan loppet är att springa, springa, springa. Och då att tänka på att man inte går ut för hårt i början av loppet utan sparar på krafterna för att istället orka spurta de sista kilometrarna. Låt det alltid gå minst fem veckor mellan ditt längsta övningslopp och själva tävlingsdagen. Ytterligare ett bra sätt att boosta motivationen är, enligt Mel, att inte tänka ensam är stark.
– Gå med i en löparklubb så att du kan träna med likasinnade. På så sätt får du både vänner och motivation och så kan ni dela era erfarenheter med varandra!

AV: Sian Lewis och Emma Samuelsson

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.