Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

Nej tack till stora muskler

Nej tack till stora muskler
Nej tack till stora muskler
Om du inte uttryckligen går in för att bli stor, är det i princip omöjligt att bli det.

Åsa Dengg, pedagog och träningscoach svarar på  frågor om muskler.

 

Fråga:
Jag brukar träna på maskinerna på gymmet och undrar om det finns någon gräns för hur tungt jag kan köra om jag INTE vill ha stora muskler?

Annons

Svar:
Det här är en vanlig fråga från framförallt tjejer. För att ”tona” sina muskler brukar man hålla sig till lite lättare vikter och istället göra fler repetitioner av varje övning. Jag tycker att du ska varva din maskinträning med att jobba med fria vikter och övningar med din egen kroppsvikt. Du borde även testa till exempel pilates och yoga för att stärka upp kroppen med övningar som förlänger och stärker upp koppens alla muskellager. Det är även bra att köra en del förbränningsträning – har du mycket underhudsfett kommer musklerna inte att synas oavsett om de är stora eller små. Med variation i din träning, och en god kosthållning som passar din livsstil och träningsmängd, kommer du garanterat att få de resultat du vill ha.

 

 

 

 

 

 
 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.