Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Träning

Så hittar du det perfekta löpsteget – busenkelt!

Försöker du hitta det perfekta löpsteget? Du har förmodligen redan det.

Går du och funderar på om du kanske borde ta längre eller kortare steg när du springer för att få bättre resultat av din löpning? Du kan sluta fundera – tack vare ny forskning har vi svaret.

Annons

I den nypublicerade studien deltog 33 löpare, varav 19 vanligtvis sprang mycket medan resten var mindre erfarna. Under en 20 minuter lång löptur fick alla testa att springa med olika långa steg: den som de ansåg var naturligast, åtta procent längre och kortare än så samt 16 procent längre och kortare.

Resultaten visar att vi ofta krånglar till det i onödan. Både löparna med mycket och lite erfarenhet var nämligen som mest effektiva när de sprang med steglängden som de valde naturligt. Enkelt va?

Källa

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga