Hälsa & Fitness
Träning

Så ofta borde du träna

Hur ofta borde du egentligen träna? Det är en fråga som många har ställt – och forskare har nu försökt ta reda på svaret.

I studien, som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Journal of Strength & Conditioning, delade man in deltagarna i två grupper. Den ena gruppen tränade tre gånger i veckan medan den andra tränade sex gånger i veckan. I övrigt tränade grupperna precis lika dant, och sett över en vecka gjorde de lika många set totalt.

Annons

De kom fram till ett resultat som innebär goda nyheter för många: det spelade helt enkelt ingen roll hur ofta de tränade. Visst kunde man se något bättre resultat hos de som tränade sex gånger i veckan, men skillnaderna var minimala. Det innebär att du helt enkelt kan göra precis som du känner – kanske gillar du att träna flera korta pass eller så föredrar du få långa?

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.