Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Träning

Så tränar du dig lyckligare

Träning kan inte bara förbättra den fysiska hälsan, utan också den psykiska. Här är den bästa träningen för att ta del av kroppens naturliga lyckopiller!

Endorfiner är kroppens egna må bra-hormon, som bland annat utsöndras när du skrattar, är förälskad eller tränar. Det är en av anledningarna till att man ofta känner sig gladare efter ett träningspass. Men hur ska du träna för att utsöndra mer av det smärtstillande och lyckofrämjande hormonet?

Annons

Det har finska forskare tagit reda på genom att låta 22 studiedeltagare få sina hjärnor röntgade vid tre tillfällen – efter vila, efter ett en timme långt medelintensivt träningspass och efter ett högintensivt pass bestående av fem 30-sekundersintervaller på maximal intensitet.

Resultaten visade att det högintensiva intervallpasset ledde till en större utsöndring av endorfinerna, trots att träningen tog betydligt kortare tid att genomföra. Så nästa gång du känner dig nere är det inte tv-soffan du bör vända dig till, utan till spinningcykeln (och soffan kommer kännas betydligt skönare att ligga i efter ett hårt träningspass).

Källa

Tags : HIITträning
Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga