Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

Stretcha dig till en timglasfigur

1191_inne3Vill du ha kurvor som kvinnorna i Mad Men? Den här effektiva pilatesövningen formar midjan och hjälper dig få bukt med de där envisa kärlekshandtagen.

 

Sjöjungfrun med medicinboll

Fördelar
Den här övningen fokuserar på musklerna som formar midjan – och som annars är svåra att komma åt via rörelser i vardagen. Anledningen till att vi ofta har svårt att bli av med fett kring midjan är alltså just för att vi sällan använder de här musklerna. Men genom att sträcka ut dem ordentligt och använda medicinbollen som tyngd hjälper den här övningen dig att ge magmusklerna en rejäl omgång. Dessutom tränar du på samma gång även upp din balans och kommer åt de stabiliserande musklerna i axelpartiet.

Annons

 

Gör så här
• Sätt dig ner och fördela kroppstyngden över höger höft. Vik bägge benen åt vänster.
• Placera höger hand på bollen, böj lätt i armbågen och sträck ut vänster arm över huvudet.
• Spänn coremusklerna och rulla bollen ut åt höger så långt du kan, samtidigt som du sträcker vänster arm över huvudet.
• Håll kvar positionen i ett par sekunder och rulla sedan bollen in mot kroppen igen för att återgå till startläget.

 

Gör det lättare
Gör övningen på precis samma sätt fast utan att använda bollen. På så sätt blir det enklare att hålla kroppen stabil, men du får ändå till en djup stretch i core och midja.

 

Gör fem repetitioner innan du byter sida.

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.