Hälsa & Fitness
Träning

Träna dig till en större hjärna

En ny studie visar att träning inte bara kan ge dig större muskler.

Du är säkert bekant med att du kan pumpa upp dina biceps på gymmet, men visste du att träning också kan ge dig en större hjärna? Det har forskare från Australien och Storbritannien kommit fram till genom att gå igenom tidigare studier där man har undersökt hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet.

Annons

Resultaten visade nämligen att den vänstra delen av hippocampus ökade i storlek av träningen, vilket är riktigt goda nyheter eftersom det innebär att träning verkligen kan göra din hjärna yngre. Hjärnan krymper nämligen när vi blir äldre, men genom att fortsätta träna kan vi minska nedbrytningen och därmed bland annat få ett bättre minne.

Forskarna menar också att det kan vara ett tecken på att träning har en förebyggande funktion mot till exempel Alzheimers och demens, men att det krävs mer forskning för att kunna säga det säkert.

Källa

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.