Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

Vet du verkligen hur mycket koffein du får i dig?

En ny studie visar att det inte är så enkelt att veta hur mycket koffein man får i sig som man kan tro.

Åtminstone inte om du använder så kallade “pre workout”-tillskott. Dessa kosttillskott tas innan träningen, och innehåller vanligtvis koffein och en del andra ämnen som påstås göra dig piggare och förbättra prestationen. Men det är långt ifrån säkert att koffeininnehållet som står på förpackningen verkligen stämmer.

Den slutsatsen drar australienska forskare efter att ha analyserat innehållet i 15 olika pre workout-tillskott. Resultaten visade att de faktiska halterna varierade mellan att vara 41 procent lägre än vad som uppgavs, till att innehålla hela 76 procent mer.

Annons

Även om du köper samma kosttillskott varje gång kan du inte vara säker på att du får i dig lika mycket koffein. I många fall varierade nämligen koffeinhalten från förpackning till förpackning. Med tanke på att överdosering av koffein kan ha en del mindre angenäma bieffekter och till och med vara farligt så kan det vara en bra idé att ta det försiktigt när du testar ett nytt tillskott.

Källa

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.