Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Julbordets mest spännande nyhet?

aubergine

Evangelisk aubergine
6–8 portioner

2 vitlöksklyftor
2 tsk hel kummin
1 tsk chiliflakes
1 tsk paprikapulver
½ tsk salt
1 ½ dl olivolja
1 tvättad citron
2 auberginer

Annons

TILL SERVERING
50 g russin
färsk koriander
färsk mynta
1 ½ dl turkisk yoghurt
1 granatäpple

  1. Värm ugnen till 200°. Skala och pressa vitlöken och blanda i en skål med kummin, smulade chiliflakes, paprikapulver, salt och olivolja. Riv skalet på citronen, tillsätt det och rör om.
  2. Dela auberginerna på längden och lägg dem i en ugnsfast form. Skär ränder i dem utan att skada det yttre skalet och droppa över såsen, lite i taget. All sås ska användas! Ugnsbaka auberginerna i cirka 40 minuter, eller tills de blivit mjuka och ganska skrumpna. Låt svalna något och dela i portionsstora bitar.
  3.  Hacka russin, koriander och mynta (men spar några blad till dekoration). Blanda med turkisk yoghurt. Skala och skär ut kärnorna ur granatäpplet.
  4. Klicka russinyoghurt på varje auberginebit och dekorera med granatäpple och gröna blad.

“Vilken god nyhet på julbordet, denna framtida julbordsklassiker! Den har mycket färg och smak, är kanske lite mer vuxen än barnvänlig och kommer ursprungligen från en Londonrestaurang som drivs av en israel och en arab tillsammans.”

Recept och bilder ur boken Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig (Bonnier Fakta) av Martina Haag och Clara Block Hane.

du-ar-min-basta-van-och-jag-tycker-sa-mycket-om-att-komma-pa-middag-hos-dig

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.