Annons
Halloumiburgare med bönröra
- 400 g halloumi
- 2 tomater
- 50 g ruccola
- 2 pumpa- och havrebaguetter (se nedan)
- 2 tsk olivolja att steka i
Bönröra:
- 1 burk stora vita bönor (400 g)
- 4 soltorkade tomater
- 4 msk olivolja
- ½ kruka basilika
- 1 msk pressad citron
- Salt
- Nymald svartpeppar
- Pumpa- och havrebaguetter:
- 50 g jäst
- 1 msk flytande honung
- 1 msk salt
- 9 dl ljummet vatten
- 2 dl pumpakärnor
- 4 dl havregryn
- 13 dl vetemjöl
- Baguetter: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt honung och salt. Häll i lite av vattnet och rör om tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet och blanda i pumpakärnor, havregryn och till sist mjölet med en trägaffel. Degen ska vara ganska lös och lite klibbig. Strö över lite vetemjöl och täck med en bakduk. Låt degen jäsa en till två timmar.
- Sätt ugnen på 275 grader. Häll ut degen på ett mjölat bord och dela den i åtta delar utan att knåda. Dra ut delarna till avlånga smala baguetter
och lyft över på två plåtar med bakplåtspapper. Vrid baguetterna lite såatt de blir som spiraler. - Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare tio minuter. Ta ut och låt svalna under bakduk.
- Bönröra: Skölj bönorna. Mixa bönor, tomater, olivolja, basilikablad och citronsaft till en slät röra med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Halloumiburgare: Skiva halloumin och tomaterna. Skölj salladen och dela varje baguette i fyra delar. Stek halloumin i olivolja på medelstark
värme i ett par minuter på varje sida tills den får lite färg. Bred bönröran på brödet. Lägg på stekt halloumi, tomater och ruccola.
Recepten kommer från Maten bakom resultaten (Norstedts förlag) av Linda Bakkman.
1 kommentar
Lämna en kommentar Avbryt svar
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Hej
Ser gått ut men vill veta energiinnehåll per burgare?
/ Elly