Hälsa & Fitness
Annons
Annons

5 x mat som bränner fett

chili

Chili – innehåller ämnet capsaicin som hjälper proteinstrukturerna i kroppen att bryta ner fett.

Fisk – balanserar nivåerna av hormonet leptin, som direkt påverkar hur kroppen antingen lagrar kalorier som fett eller använder dem som energi.

Annons

Magert kött – protein har en termogen effekt, det vill säga det krävs energi för att ta tillvara och bryta ner det (som högst blir effekten om du äter magert kalkon- eller kycklingkött).

Grönt te – innehåller katekiner som hjälper till att sätta fart på ämnesomsättningen.

Grapefrukt – sänker insulinnivåerna vilket hämmar aptiten samt förhindrar kroppen att lagra socker som fett.

 

AV: Angela Dowden och Emma Samuelsson FOTO: Thinkstock, Fotolia

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.