Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Aktuellt

Bota baksmällan med sparris!

Låt värktabletterna ligga kvar i medicinskåpet efter en hård partykväll – ät sparris istället om du vill slippa baksmällan.

En studie publicerad i Journal of Food Science fann att mineralerna och aminosyrorna i den här gröna godsaken skyddar din lever mot oxidativa skador som annars kan uppstå efter alkoholintag. I en studie på mänskliga celler, fann forskare att det är sparrisens blad som bidrar med flest baksmällefördelar. Sparris är också en favorit inom örtmedicin tack vare sina anti-inflammatoriska, avgiftande och vattendrivande egenskaper.

Annons

Av: Siân Lewis och Sara Valfridsson Foto: Superstock

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.