Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Sally Voltaires rawsoppa med avokado

avokadosoppa

Sally Voltaires matfilosofi grundar sig mycket på grönt. Sedan öppnandet av restaurangen Voltaire i Stockholm 2013 har hennes nyskapande idéer i köket med närproducerad mat, ofta rawfood och vego, förgyllt många hungriga besökares lunchtimmar. Sally brinner för att laga god och kreativ mat med råvaror av hög kvalitet, gärna där det finns en liten twist eller ett visst ”överraskningsmoment” – något lite oväntat helt enkelt. I hennes nya kokbok finns också här mycket rawfood och vegetarisk mat, men också inslag av fisk och skaldjur.

 

Rawsoppa med avokado och citron
3–4 personer

Annons

Fruktkött från 3 avokador
1 äpple, urkärnat och tärnat
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
Saft och finrivet skal från 1/2 citron
250 g babyspenat (spara några blad till dekoration)
ca 4 dl vatten
Salt
Svartpeppar

Till servering:
Några spenatblad
Fruktkött från 1 avokado, skivat
Kallpressad rapsolja

1. Mixa avokado, äpple, vitlök, citronsaft, citronskal och spenat till en slät kräm. Tillsätt vatten till önskad konsistens. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

2. Häll upp soppan i tallrikar och toppa med spenatblad och skivad avokado. Avsluta med att ringla lite olja över.

 

Receptet är hämtat från Sally Voltaires mat som ges ut av Bonnier Fakta.
AV: Emma Samuelsson FOTO: Stefan Anderson

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.