Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Aktuellt

Shirin Djavidi: ”Ja, jag lever som jag lär”

Shirin Djavidi står för träning och hälsa inifrån och ut. Här berättar hon om sitt entreprenörs- och träningsliv på Mallorca.

Att bygga ett företag som handlar om hälsa och träning och dessutom få bo på Mallorca med familjen, torde låta som en dröm i mångas öron. Och det är det också. Men det finns såklart alltid baksidor till alla magiska framsidor. Det kräver ett konstant engagemang. Att alltid vara förberedd på motgångar (som alltid kommer), att alltid vara redo för nya utmaningar varje måndagmorgon och att aldrig tröttna. Jag har precis dragit igång en ny affärsidé genom att skapa träningsprogram på nätet, som jag kallar för SKY training. SKY står för Styrka, Kondition och Yoga, och är de tre viktigaste delarna inom träning för att det ska bli hållbart tycker jag.

Ja, jag lever som jag lär. Men jag kraschlandar emellanåt också. Rejält. Under intensiva perioder där jag bara ger av mig själv, glömmer jag bort att ta hand om mig själv. Men jag blir duktigare på det genom åren.

Jag har en inbyggd V8-motor, som i princip alltid går varm som hos alla entreprenörer och egenföretagare. Ibland blir det svårt att skilja min egen träning från andras träning, fritid och jobb. Men blir bättre på det genom åren också.

Annons

Jag ställer klockan på 6.20. Snoozar till 6.35. Försöker smyga upp så inte lilla vovven Dino vaknar (lyckas sällan). Jag börjar varje morgon med att pressa en citron, från vårt eget träd, till mitt varma citronvatten. Sen blir det yoga och meditation innan jag väcker resten av familjen klockan 7.20. Då är jag redo att starta min dag. Oftast kör jag min äldsta dotter till sin skola, medan min man kör vår yngsta dotter till sin skola, på vespan åt andra hållet.

Min vardagskostym är allt som oftast träningskläder. En morgon kan jag ha en privatkund som vill köra fysträning eller löpteknik, en annan morgon undervisar jag mina fasta yogaklasser.

Jag är oftast hemma igen vid lunch. Då brukar det bli en svampomelett och en snabb dusch om jag hinner. Sen försöker jag bränna av så många mail och ”att göra”-grejer jag bara kan på min lista som brukar vara rätt lång med allt från jobb till storhandling och logistik för familjen. Jobb kan vara allt från att skriva en artikel, planera en träningsresa eller workshop till att jobba med mitt nya koncept SKY training där jag lägger den mesta av min tid nu.

Att jobba med träning på nätet blir större och större och passar mig perfekt, då det kan bli svårt att räcka till rent fysiskt ibland, och på det här sättet kan jag nå många fler.

Jag har jobbat så länge i den här branschen och har kunnat se många trender komma och gå. Och idag vill många ha enkla paketlösningar. Jag vänder mig till den stora massan som inte ger sig tid, slarvar med både träning och kost, som behöver hjälp på traven. Hälsan blir mer och mer viktig för många, men alla vet inte i vilken ände de ska börja.

På eftermiddagen hämtar jag den ena dottern och maken den andra, från skolan eller aktiviteter. Vi äter alltid en gemensam middag vid sjutiden där alla får berätta vad de gjort under dagen. Sen brukar det bli kvällsfix med plock från dagen, jag förbereder  mina klasser för följande dag och hjälper barnen med sitt. Vid tiotiden lyckas jag sätta mig i soffan med maken framför CSI: New York och en kopp te. Klockan elva är det god natt för mig.”

FAKTA:
Bor: På Mallorca tillsammans med fästmannen Jonas och barnen Luna, 15, och Stella, 8, samt hunden Dino.
Ålder: 45.
Gör: Driver företagen Shapebyshirin och SKY training by Shirin med träning i fokus. Personlig tränare, yogalärare och journalist.
Instagram: @shapebyshirin och @skytrainingbyshirin
Webb: www.shapebyshirin.se och www.skytrainingbyshirin.com

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga