Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Aktuellt

Träning är bästa värktabletten!

tjejen

Forskning utförd vid Sahlgrenska akademin visar att fysisk träning och avslappning fungerar bättre än akupunktur när det kommer till att lindra huvudvärk. Spänningshuvudvärk är en vanlig åkomma – mer än var femte svensk drabbas av det flera gånger i månaden och var tionde har huvudvärk varje vecka. Doktoranden Elisabeth Söderberg vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi har undersökt vilka metoder som är effektivast när det kommer till att lindra kronisk huvudvärk och kommit fram till att det är fysisk träning och avslappningsövningar som fungerar bäst.

Totalt 90 patienter med kronisk huvudvärk fick testa fysisk träning, avslappningsövningar och akupunktur som smärtlindringsmetoder, och det visade sig att samtliga metoder hjälpte, men de deltagare som gjorde avslappningsövningar hade flest huvudvärksfria dagar.

Annons

Med rätt träningsdos kan du alltså undvika att behöva knapra värktabletter i tid och tid – och får så klart en starkare och friskare kropp på köpet!

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.