Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Vinterbad och tång

tångbad

Om du vill börja vinterbada så är det nu det börjar. Man fortsätter helt enkelt sommarbadandet i hav eller sjö och vänjer kroppen vid att temperaturen sjunker månad för månad.

Tång är ett vardagligt namn för flera olika grupper av flercelliga alger. De delas in i röd-, grön- och brunalger och har använts i flera hundra år på kurorter, särskilt i Bretagne i Frankrike där många thalassospan finns. Tångbad är en av de äldsta spabehandlingarna vi har och även idag erbjuds tångbehandlingar på spa hos bland annat Varbergs Kusthotell och Marstrands Havshotell.

Tång sägs:
• Lindra muskelvärk
• Göra huden mjuk och elastisk
• Stimulera blodcirkulationen
• Förbättra hudens struktur

Annons

Tångtips!
I badkaret:
Plocka med dig färsk tång eller köp torkad. Bada i cirka 39ºC och skrubba kroppen med tång efter badet. Skölj inte huden efteråt utan låt huden torka naturligt med de verksamma ämnena som finns i tången.
På stranden: Skrubba hela familjen med tång och låt solen torka er.

Färsk tång bör användas inom ett par dagar, annars måste den torkas. Torkad tång har nästan obegränsad hållbarhet om den förvaras torrt och är även gott som te och kan smaksättas med lavendelblommor.

 

AV: Linda Myrberg.

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.