Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Hälsa

Lever du ditt liv utifrån andras förväntningar?

Ta en paus från ditt stressiga liv för att få bättre balans och mer lugn och lycka

Livet rör sig snabbt. Om du inte stannar och ser dig omkring emellanåt, finns det risk att du missar det.” Fastän det är över 30 år sedan Matthew Broderick uttryckte de berömda meningarna i Fira med Ferris är de orden lika relevanta idag, om inte mer. Vi lever i ett konstant föränderligt samhälle som rör sig snabbt, och många av oss försöker ständigt komma ikapp. Men vi missar så mycket när vi rusar genom livet – att för en stund stanna till, reflektera och känna in omgivningen kan hjälpa dig att nå en nyvunnen sinnesro.

Att ändra ditt levnadssätt är lättare sagt än gjort, men Danielle Marchants nya bok Pause ger dig de råd du behöver för att förändra dig. Det är viktigt att inse att tiden du ägnar åt dig själv inte är bortkastad. Genom att stanna upp hjälper du både kropp och själ. Dina stressnivåer sjunker, spänningar i kroppen släpper, och du uppskattar världen du lever i mer.

Vem är du?
Det är en viktig fråga som bara du har svaret på. Fundera en stund över hur du skulle svara. Spelar du en roll när du umgås med vissa människor eller är du ditt sanna jag hela tiden?

Annons

”Det är lätt att svepas med i livshjulet som ständigt håller oss sysselsatta och att fastna i att vara till för alla, så att vi glömmer vilka vi är, anledningen till att vi är här och vad våra hjärtan längtar efter”, säger Danielle. Att ägna en stund åt att värdera vad du verkligen vill och behöver i livet kan hjälpa dig att se om du strävar åt rätt håll eller om du har levt ditt liv utifrån andra människors förväntningar.

Att bryta sig loss från normerna är en skrämmande tanke, speciellt om det betyder att sticka ut. ”Det krävs mod för att vara annorlunda men det är värt det om det i slutändan hjälper dig att bli sann mot dig själv”, säger Danielle. Genom att styra över ditt liv blir du ditt bästa jag och kan påverka andra på ett positivt sätt. För att ta det från början, fundera till exempel över hur mycket sömn du behöver, när det känns naturligt att kliva upp, vilken tid på morgonen du föredrar frukost och så vidare. Börja med att återknyta till din naturliga rytm och utvärdera ditt liv sett genom nya ögon.

Är du uppkopplad?
Det sägs att vi nuförtiden är ständigt uppkopplade, men till vad? När du kollar i telefonen medan du går är du kanske fullständigt fängslad av den virtuella världen, men är du överhuvudtaget medveten om människorna du passerar och hundarna som glatt viftar på svansen åt dig? Har du ens lagt märke till att det inte längre finns några löv på träden? Vi är lyckligt lottade som har tillgång till sociala medier, men vi måste komma ihåg att det är riktiga människor bakom skärmarna. ”Vi är sociala varelser som längtar efter samband, men den digitala världen erbjuder endast en konstgjord förbindelse”, förklarar Danielle. Telefonerna har blivit våra snuttefiltar så det viktiga är att skapa kontakter i den verkliga världen.

Vissa regler är djupt rotade i vårt samhälle. Att se någon i ögonen i kollektivtrafiken är tabu. När du är på tunnelbanan eller bussen utan en bok eller tidning att läsa är det troligt att du kollar i din telefon. Vi är besatta av hur många likes vi har fått på vårt senaste Instagram-inlägg, och ändå passerar vi dagligen hundratals människor utan att ens ge dem en blick. Nästa gång du åker kollektivt, ta en titt på människorna runt omkring dig. Observera små detaljer, som färgen på deras skor till exempel. Ta en minut för att lägga märke till vem du delar resan med.

Vad vill du?
Livet kan vara väldigt oförutsägbart. Ditt liv har kanske tagit en riktning som du inte förväntat dig, och därför har oundvikligen vissa drömmar lagts åt sidan under vägen. Det är aldrig för sent att fastställa vad du verkligen vill och på vilket sätt du ska uppnå det. Att ta dig tid att fundera över vad du strävar efter är ett utmärkt underlag för att skapa förändring. ”Medan det finns delar i ditt liv som inte fungerar, har nästan alla något som går bra för dem och som de kan bottna i under hela förändringen”, säger Danielle. Varje gång du behöver motivation, när du känner dig osäker på förändringarna i ditt liv, kom då ihåg ditt mål och varför det är viktigt för dig.

Att följa dina drömmar är inte alltid lätt. Du kommer att möta hinder och övervinna skrämmande situationer. Rädsla är en naturlig känsla och ingenting att skämmas för. Om något så kan det göra dig starkare. ”Kom ihåg att de modigaste människorna inte är de som inte känner rädsla, utan de som möter rädslan och övervinner den”, förklarar Danielle. När du är rädd kan du antingen vända om eller använda rädslan till att ge dig en kick framåt. Att ha en positiv attityd kommer att göra underverk för dig!

Hur kan du förändra?
Det är gott och väl att diskutera hur du ska förändra ditt liv, men något helt annat att faktiskt göra det. Att ta hand om dig själv ska inte bara vara en fas – det ska vara en bestående del av ditt liv. Din kropp och ditt sinne jobbar ihop, så om en part är ur balans får den andra lida. Bli mer medveten om maten du äter och hur den påverkar din kropp och dina energinivåer. Känn efter hur mycket sömn du behöver för att vara utvilad på morgonen. Lägg mindre tid på dina digitala apparater, speciellt på kvällarna när du gjort dig i ordning för att gå till sängs. Dessa små förändringar kan göra stor skillnad.

Att finna vad som är bäst för dig kommer att visa sig genom en inlärningskurva, där resultatet blir ett ökat välbefinnande. Det handlar om att våga misslyckas och ändå försöka igen, något som Danielle har stor erfarenhet av. ”Jag märker att det inte alltid blir rätt men mitt liv har utan tvekan förändrats”, säger hon. Att vara uppmärksam och öka din medvetenhet betyder inte att du måste börja meditera fem gånger om dagen. Ta helt enkelt några sekunder åt gången för att leva i nuet – och du får bättre balans, en känsla av lugn och större lycka.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga