En mättande start
Svart risgröt med körsbär
1 portion
1 dl svart ris
1 dl vatten
1 ½ dl kokosmjölk
½ msk honung
Till servering:
Rostad kokos, färska körsbär, valfri mjölk
1. Koka upp riset med 1 deciliter vatten och 1/2 deciliter kokosmjölk (alltså inte hela mängden på en gång) och låt det sjuda på svag värme tills all vätska har absorberats.
2. Häll på resterande mängd kokosmjölk (1 deciliter) och låt riset puttra cirka 30 minuter. Rör ner lite honung och servera med rostad kokos, färska bär och kall mjölk.
Anjas kommentar:
Genom att koka det svarta riset i kokosmjölk blir gröten både söt och mättande. Det svarta riset innehåller massor av nyttiga kostfibrer, antioxidanter, proteiner, vitaminer och mineraler. En riktig hälsoboost!
Recept från En god morgon av Anja Forsnor ges ut av Norstedts.