Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Anja Forsnors fantastiska risgröt med körsbär

risgröt

En mättande start
Svart risgröt med körsbär

1 portion

1 dl svart ris
1 dl vatten
1 ½ dl kokosmjölk
½ msk honung

Annons

Till servering:
Rostad kokos, färska körsbär, valfri mjölk

1. Koka upp riset med 1 deciliter vatten och 1/2 deciliter kokosmjölk (alltså inte hela mängden på en gång) och låt det sjuda på svag värme tills all vätska har absorberats.

2. Häll på resterande mängd kokosmjölk (1 deciliter) och låt riset puttra cirka 30 minuter. Rör ner lite honung och servera med rostad kokos, färska bär och kall mjölk.

Anjas kommentar:
Genom att koka det svarta riset i kokosmjölk blir gröten både söt och mättande. Det svarta riset innehåller massor av nyttiga kostfibrer, antioxidanter, proteiner, vitaminer och mineraler. En riktig hälsoboost!

 

 

Recept från En god morgon av Anja Forsnor ges ut av Norstedts.

 

Tags : risgröt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.