För 5 dl tomatketchup
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk kokosolja
8 hela nejlikor
10 kryddpepparkorn
750 g krossade tomater
½ dl flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
Salt och peppar
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i kokosolja i en stekpanna på medelvärme tills löken är genomskinlig.
- Lägg nejlikorna och kryddpepparkornen i en bit gasväv och bind ihop till en kryddpåse. Lägg denna tillsammans med resten av ingredienserna i stekpannan och låt småputtra i cirka 30 minuter.
- Ta upp kryddpåsen och mixa ketchupen slät i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Låt svalna och häll upp i en rengjord glasburk. Förvara i kylskåp.
Recept från stjärnkocken Jonas Lundgrens nya kokbok Jonas paleokök, ges ut av Fitnessförlaget.
Annons