Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Gör din egen ketchup à la paleo!

För 5 dl tomatketchup 

½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk kokosolja
8 hela nejlikor
10 kryddpepparkorn
750 g krossade tomater
½ dl flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
Salt och peppar

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i kokosolja i en stekpanna på medelvärme tills löken är genomskinlig.
  2. Lägg nejlikorna och kryddpepparkornen i en bit gasväv och bind ihop till en kryddpåse. Lägg denna tillsammans med resten av ingredienserna i stekpannan och låt småputtra i cirka 30 minuter.
  3. Ta upp kryddpåsen och mixa ketchupen slät i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt svalna och häll upp i en rengjord glasburk. Förvara i kylskåp.

Recept från stjärnkocken Jonas Lundgrens nya kokbok Jonas paleokök, ges ut av Fitnessförlaget.

Annons

 

ketchup

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.