Lammfärsbiffar med aromater och mathavre
4 personer
2 ägg
800 g lammfärs
2 msk torkad timjan
1 1/2 tsk havssalt
2 krm svartpeppar
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 dl kokt mathavre
Till servering:
Grönsallad
Annons
1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt lammfärs, timjan, salt och svartpeppar. Pressa ner vitlöksklyftorna. Blanda ihop och forma till biffar.
2. Stek biffarna i olja i cirka 7 minuter, vänd på dem några gånger så att de inte bränns. Servera biffarna med mathavre och en grönsallad.
Näringsinnehåll per portion:
663 kcal
25 % protein
67 % fett
8 % kolhydrater
Tips!
Ät gärna färska örter och gröna bladgrönsaker till lunch, så hjälper du ämnesomsättningen på traven.
AV: Emma Samuelsson FOTO: Frida Wismar