Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Mätt och smal med Paulúns lammfärsbiffar

lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar med aromater och mathavre
4 personer

2 ägg
800 g lammfärs
2 msk torkad timjan
1 1/2 tsk havssalt
2 krm svartpeppar
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 dl kokt mathavre

Till servering:
Grönsallad

Annons

1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt lammfärs, timjan, salt och svartpeppar. Pressa ner vitlöksklyftorna. Blanda ihop och forma till biffar.
2. Stek biffarna i olja i cirka 7 minuter, vänd på dem några gånger så att de inte bränns. Servera biffarna med mathavre och en grönsallad.

Näringsinnehåll per portion:
663 kcal
25 % protein
67 % fett
8 % kolhydrater

Tips!
Ät gärna färska örter och gröna bladgrönsaker till lunch, så hjälper du ämnesomsättningen på traven.

 

AV: Emma Samuelsson FOTO: Frida Wismar

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.