Annons
Annons

Kimchiramen, förlorade ägg och spenat av Jennie Walldén

Recept 19 Apr


2 portioner

Ingredienser:

  • 10 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 3 dl kimchi
  • 1 msk risvinäger eller ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk koreansk eller japansk soja
  • 1 tsk gochujang eller några droppar sriracha
  • 2 ägg
  • 200 g äggnudlar
  • 1 näve bladspenat
  • 1 näve böngroddar
  • Lite skivad salladslök
  • 1 msk rostade sesamfrön, gärna både svarta och vita

Så gör du:

  1. Koka buljong i 5 minuter med kimchi, risvinäger, socker, soja och gochujang. Knäck äggen försiktigt ner i den kokande buljongen. Rör ej! Låt puttra utan lock i exakt 3 minuter.
  2. Koka nudlarna i en annan kastrull i 1 minut kortare än vad anvisningarna på förpackningen visar. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Bottna två djupa skålar med nudlarna. Lägg i ett förlorat ägg per skål. Lägg rejält med spenat och böngroddar i varje skål.
  3. Häll över den heta buljongen och strössla över lite salladslök och sesamfrön. Servera genast.

Jennie tipsar:
”Istället för kimchi kan du använda motsvarande mängd salladskål, 2 tsk riven ingefära + 2 rivna vitlöksklyftor + 1 tsk extra gochujang.”

Receptet är hämtat från Jennie Walldéns bok Mycket smak på kort tid (Bonnier Fakta).

TEXT: Emma Samuelsson FOTO: Magnus Skoglöf

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.