Annons
Annons

Nyttig och god kesokaka

Recept 8 Mar

Ingredienser:

  • 1 dl sötmandel
  • 2 bittermandlar
  • 3 ägg
  • 500 g keso
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 2 krm vaniljpulver
  • Smör till formarna

Tillbehör:

  • Skivad banan
  • Valfria bär
  • 2 msk kvarg

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka sötmandlarna och riv bittermandlarna fint. Vispa äggen lätt. Rör ner keso, mandlar, mjölk, socker och vaniljpulver.
  2.  Smörj sex portionsformar med smör. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
  3.  Låt kakorna svalna lite och servera sedan med banan, bär och kvarg.

Recepten kommer från Maten bakom resultaten (Norstedts förlag) av Linda Bakkman.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.