Annons
Annons

Så funkar det att vara instruktör utomlands

Träning 31 Dec 2016

petra-2Visst är det härligt med semester, och en träningssemester allra helst! Och att jobba med träning i ett exotiskt paradis långt bort, det måste väl vara drömjobbet?! Hälsa & Fitness har pratat med en som vet. 

Vi befinner oss i Thailand, närmare bestämt i vackra Si Kao på Krabikusten, och har i ärlighetens namn mest tankar på sol och bad. Men för den som vill träna finns det gott om möjligheter och nyfikna som vi är passar vi på att prata med Petra Jonsson, en av TUI:s (tidigare Fritidsresor, reds. anm.) instruktörer på plats, om hur det faktiskt är att jobba heltid med träning på andra människors semester.

1. Hur länge har du varit instruktör?
– För TUI har jag instruerat i ett år och innan jag började arbeta här så instruerade jag på Actic i Halmstad i cirka 14 månader, berättar Petra som här på TUI:s anläggning Blue Star (Blue Village vid tiden för intervjun, reds. anm.) Anantara Si Kao Resort & Spa instruerar i vattengymnastik och Les Mills-passen Cxworx, Bodybalance och Bodyvive.

2. Hur fick du jobbet som instruktör för TUI?
– En kompis tipsade mig om jobbet så jag gick bara in på hemsidan och sökte. Sedan gick jag vidare och fick göra två tester över nätet och blev därefter kallad till intervju, berättar Petra som inledde sin utlandsinstruktörskarriär med sju månader på Cypern.

3. Hur länge stannar man på varje ställe?
– Cirka sex månader, berättar Petra och förklarar att man efter sin första säsong själv får komma med önskemål om vilken destination man vill komma till.

4. Vad ingår i arbetsuppgifterna?
– Som sportvärd håller du i alla klasser, aktiviteter samt ”Hangout” som är en klubb för de som är mellan 12-15 år, förklarar Petra som jobbar på ett Blue Village-hotell där hon ibland också hoppar in och hjälper till i de olika barnklubbarna eller andra servicefunktioner vid behov.

5. Berätta lite om hur en dag kan se ut:
– Jag börjar dagen med Bodybalance mellan 8-9, klockan 10:00 är det dags för Hangout och klockan 11:00 är det vattengymnastik. Sedan är det lunch och då minglar jag runt bland gästerna och hjälper till om det behövs. 15:00 är det Pool Fun där vi hittar på något kul i poolen med barnen. Vid 16:00 kommer Bamse och hans vänner och hälsar på, och 16:45 har jag antingen Cxworx eller Bodyvive och sedan avslutar jag med volleyboll eller fotboll 17:30.

 

TEXT: Anja Karlsson

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.