Den här mjukglassen gör definitivt succé i sommar!
2 portioner
- 2 1/2 dl kokosgrädde
- 2 msk kokossocker
- En nypa vaniljpulver
- 2 tsk lakritspulver
- 1 msk raw lakritspastiller (Finns i välsorterade hälsokost- och matbutiker.)
1. Vispa kokosgrädde, kokossocker och vanilj fluffigt med elvisp. Vänd ner lakritspulvret och vispa så att allt blandas.
2. Tillsätt mer lakrits om det behövs. Ställ in i frysen och låt stelna. Mortla lakritspastillerna till små smulor och strö över vid servering.
Marias kommentar:
”Kokosgrädde blir bäst om den vispas med kalla verktyg, så släng in visparna och bunken i frysen så fort suget faller på. Om du inte har tålamod att vänta på att gräddsmeten ska frysa till glass så går det utmärkt att äta den direkt! Ett marshmallowfluffigt lakritsmoln är inte heller fy skam.”
AV: Emma Samuelsson FOTO: Lina Eidenberg Adamo
1 kommentar
Lämna en kommentar Avbryt svar
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
My god! Det vattnas i munnen 🙂