Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Skönt liv

Spalyx i London

Väljer du mellan en spahelg i Sverige och en weekend i någon spännande europeisk storstad? Varför inte göra både och? Kombinera shoppingtäta och försommarmysiga London med lite relax och träning på femstjärniga hotell Sofitel St James spa- och fitnessavdelning!

Uppvärmda behandlingsbäddar gör att även den mest stressade weekendresenären får hjälp med att slappna av!
Uppvärmda behandlingsbäddar gör att även den mest stressade weekendresenären får hjälp med att slappna av!

OMGIVNING: Hotellet ligger på en av Londons mest fashionabla adresser, i hörnet mellan Pall Mall och Waterloo Place, med gångavstånd till Buckingham Palace, Piccadilly och Trafalgar Square, så du kan enkelt ta dig till stadens centrala delar, spankulera runt och insupa sevärdheter och sedan snabbt slinka in och uppleva Sofitel So SPA och So FIT. Hälsa & Fitness hinner inte mycket mer än att komma in i den magnifika lobbyn innan vi blir serverade rosente i de vackra plyschsofforna, och ombedda att fylla i ett hälsoformulär. Nyfiket tittar vi även in i salongen, där det för tillfället serveras afternoon tea, inklusive franska makroner i alla möjliga pastellfärger.

HOTELL & SPA: Hotellets spaavdelning breder ut sig över tre våningar, och arkitekturen går helt i linje med den anrika byggnadsfasaden. Takhöjden är magnifik och behandlingsrummen smakfullt inredda med bekväma soffgrupper, rogivande musik och sofistikerad belysning. Det är svårt att tänka sig att man befinner sig mitt i en pulserande storstad.

SPABEHANDLINGAR: Även behandlingarna håller högsta klass, och det finns något för alla. På Sofitel kan man till exempel njuta av balinesisk massage i kombination med spaterapi för maximal avslappning och återhämtning, eller ”Ko Bi Do Ritual” – en föryngrande ansiktsbehandling där man kombinerar influenser från japanska sparitualer med tekniker inom zonterapi. Hotellet erbjuder traditionell orientalisk massage, liksom energigivande ayurvedamassage (cirka 915 kronor för 60 minuter), och du kan också välja kroppspeelingen ”Papaya Radiance Scrub” (cirka 460 kronor för 30 minuter) eller ”Claret-Coquet Acupuncture Facial Lift”, som precis som det låter är en antiage-behandling där man använder små, små fina nålar av guld för att stimulera blodcirkulationen i ansiktet och släta ut fina linjer och rynkor.

Annons

ETT MÅSTE: Hälsa & Fitness valde att prova ayurvedamassagen under 90 minuter. Med hjälp av rogivande klassisk musik och dämpad belysning kunde vi snabbt komma till ro i den varma bädden, och det dröjde inte länge innan varenda muskel i hela kroppen kändes helt avslappnad. En svag doft av bergamott, ros och kardemumma som sprayats i rummet bidrog också till ökad avslappning, och vi njöt medan den franska massösen försiktigt drog i armar, ben och axlar för att lätta eventuella spänningar, och sedan punktvis och med en värmande sesam- och rosenolja arbetade sig igenom knutor och masserade bort alla våra spänningar. Behandlingen avslutades med en ljuvlig huvudmassage, och därefter var det dags för vår ”Martini Manicure”. Med en martini i handen – man kan också få ett glas champagne om man hellre vill det – lutar vi oss tillbaka och insuper Londons storstadsatmosfär genom fönstret samtidigt som manikyristen gör våra händer vackra.

Gymmet är toppmodernt och en härlig, energigivande oas för den som känner för ett träningspass.
Gymmet är toppmodernt och en härlig, energigivande oas för den som känner för ett träningspass.

TRÄNA: So Fit Technogym är ett fullt utrustat, modernt gym, med en inredning som går i naturens tecken. Personliga tränare finns att tillgå och när du är klar med träningen eller bara behöver en paus kan du fylla på förråden igen med vatten och färsk frukt. Om du känner att kroppen är i behov av en fysisk utmaning, trots eventuella och intensiva shoppingdagar, kan du testa gymmets bootcamp som körs utomhus i St James Park. Ett 30-minuterspass kostar omkring en femhundring.

VEM BÖR ÅKA: Oavsett om du är på resande fot på egen hand eller utforskar London tillsammans med pojkvännen eller dina väninnor, är Sofitels spaavdelning en fantastisk upplevelse, som hjälper dig få tillbaka all kraft du rimligen kan behöva en helg i storstaden. Du behöver inte bo på hotellet för att ta del av gymmet och spaet.

PRISEXEMPEL: Om du bara vill ha tillgång till spaet, utan behandlingar, är avgiften för 30 minuter i ångbastun och 30 minuter i jacuzzin cirka 200 kronor – väl spenderade pengar tycker vi. Besök sofitelstjames.com för mer information.

 

AV: Eva Gizowska, Emma Samuelsson, Sarah Ivory och Kersten Galvin

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.