Härligt recept från boken Matiga sallader av Caroline Hofberg som ges ut på Norstedts. Caroline är en flitig matskribent och har gett ut flera prisade kokböcker!
4 portioner
ca 400 g rödbetor
2 dl quinoa
5 dl hönsbuljong
400 g kycklinglårfilé
Smör
Flingsalt
Nymald peppar
300 g getost (chèvre)
250 g kesella
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 skivad rödlök
50 g rucola
75 g valnötter
1. Skala och skär rödbetorna i centimeterstora bitar. Koka quinoa och rödbetor i buljong, cirka 15 minuter. Låt ånga av.
2. Stek kycklingen i smör. Krydda med salt och peppar. Håll varmt under folie. Smula osten.
3. Blanda hälften av osten med kesella. Blanda quinoa, olivolja, citron, lök, rucola och nötter. Smaka av med salt och peppar.
4. Toppa med skivad kyckling och smula över resten av osten. Servera salladen med ostcrèmen.