Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Aktuellt

Choklad som medicin

Har du svårt att komma ihåg saker och ting? Antioxidantrik choklad kan bidra till ett bättre minne, enligt en studie publicerad i tidskriften Hypertension. Personer med en mildare variant av minnesförlust och andra kognitiva problem svarade positivt på ”behandlingen” som omfattade en kopp varm choklad, gjord på flavonoidrik kakao av hög kvalitet, om dagen under åtta veckor. De som drack choklad fick också bättre resultat på tester av arbetsminne och prestationsförmåga.

Annons

Flavonoider, som även finns i lila vindruvor, äpplen, rödvin och te, kan också skydda mot hjärnsjukdomar och bidra till ett friskt hjärta och bättre kärlfunktion. Om du väljer att tillgodogöra dig dem via en kopp värmande choklad så tänk på att välja ren kakao som är naturligt rik på de välgörande ämnena och inte innehåller något tillsatt socker.

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.