Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Aktuellt

Funktionell träning som funkar!

Pass_for

Din egen kroppsvikt kan ge ett tufft motstånd när du styrketränar – och är i många fall ett bättre alternativ än att använda maskiner.

Det är lätt att sätta chipsen i halsen därhemma i TV-soffan om man råkar zappa sig in i ett mästerskap i elitgymnastik eller liknande – vilka kroppar! Hur bär de sig egentligen åt för att skaffa en så stark, men samtidigt slank, fysik?

”Deras hemlighet är inte särskilt komplicerad”, berättar PT:n SJ Nieusma. ”Precis som många andra idrottare använder de sig av kroppsviktsövningar för att bränna fett och förbättra muskelstyrka, lungkapacitet och uthållighet.” Som gymnast behöver man en kraftfull och effektiv muskulatur för att kunna göra dubbla saltomortaler, och måste därför träna därefter.

”Ett pass som enbart består av kroppsviktsövningar är väldigt effektivt ur fettförbränningssynpunkt och ger dig en slank figur”, säger Nieusma. ”Maskiner bygger muskler och underlättar fettförbränning, men många av dessa isolerar endast en muskelgrupp, vilket innebär att du bränner färre kalorier och belastar färre muskelfibrer jämfört med andra träningsformer. Det är mycket bättre att välja hantlar eller skivstänger istället, då de möjliggör ett fullt rörelseomfång.” Så nästa gång du beger dig till gymmet, testa då att köra Hälsa & Fitness kroppsviktsövningar för en funktionell träning som hjälper dig att bränna kalorier i flera timmar efteråt.

ISTÄLLET FÖR HÖFTPRESS I MASKIN – PLIÉBÖJ

pileboj

Annons

ISTÄLLET FÖR BICEPSCURLS I MASKIN – HANTELCURLS

hantelcurls

ISTÄLLET FÖR SITTANDE FLYES I MASKIN – FLYES PÅ BALANSBOLL

flyes

ISTÄLLET FÖR CRUNCHES I MASKIN – PLANKAN

plankan

ISTÄLLET FÖR KNÄBÖJ I SMITHMASKIN – KNÄBÖJ MED HANTLAR

knoboj

ISTÄLLET FÖR LATSDRAG I MASKIN – RYGGDRAG MED MOTSTÅNDSBAND

ryggdrag

AV: LUCY MILLER OCH OLOF JISBORG

FOTO: DANNY BIRD

 

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.