Hälsa & Fitness
Hälsa

Drick öl – bli lyckligare

Är du en riktig öl-älskare? Då blir du nog inte särskilt förvånad över att få veta öl kan göra dig lyckligare, men äntligen har även forskare tagit reda på det!

De tyska forskarna som har genomfört studien undersökte över 13 000 olika substanser för att ta reda på vilka som påverkar hjärnans belöningscentrum på samma sätt som dopamin, ett hormon som bland annat gör oss lyckligare.

Annons

Resultaten visade på en god effekt av substansen hordenin, som du bland annat hittar i just öl. Forskarna menar visserligen att de inte kan garantera att halterna du får i dig när du dricker öl är tillräckligt höga för att faktiskt ge någon effekt, men att det verkar sannolikt att det kan verka humörhöjande.

Skål säger vi! Ja, med måtta då – ingen alkoholhaltig dryck är nyttig i stora mängder.

Källa

Tags : Öl
Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.