Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Drick vin och bränn mer fett

VinNär du häller upp vin i glaset är det kanske inte hälsofördelarna du tänker på i första hand – men forskning visar att drycken kan ha fler positiva effekter än man tidigare har trott.

I en amerikansk studie har forskarna upptäckt att det finns en särskild kemikalie i mörk vindruvor som kan ha en gynnsam effekt på övervikt och metabola sjukdomar. Till exempel kan den minska tillväxten av fettceller, sänka blodsockret och leda till en förbättrad leverfunktion. Bäst av allt? För att ta del av hälsoeffekterna behöver du inte förtära vindruvorna i deras ursprungliga form – det fungerar alldeles utmärkt att dricka dem i form av till exempel juice eller vin. Stora mängder alkohol är såklart aldrig gynnsamt, men nästa gång du dricker vin (självklart med måtta) kan det vara bra att ha i åtanke att det faktiskt finns positiva effekter också.

Annons

Källa

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.