Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HälsaPsykologiTräning

Träna din hjärna!

Träna din hjärna!Tycker du att det är svårt att motivera dig själv att träna? 

Forskare från centret för viktkontroll och diabetesforskning vid The Miriam Hospital hävdar att övning ger färdighet. I journalen Obesity  Research and Clinical Practice skriver forskaren Tricia Leahey att du kan träna din viljestyrka på samma sätt som när du bygger muskler – ju mer du tränar trots att du inte vill – desto starkare kommer din beslutsamhet att bli. I en studie där 40 personer deltog i ett sexmånaders viktminskningsprogram, kände de personer som tränade mer och mer att de fick en ökad självkontroll – och de med störst självkontroll gick ner mest i vikt. Så sätt igång och träna dina mentala muskler!

Annons

 

AV: Sarah Ivory och Sara Valfridsson FOTO: Corbis

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.