Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Sömn som smärtstillande

Sömn som smärtstillande
1,8 timmar extra sömn per natt kan reducera smärtkänsligheten med nästan 25 procent.

Efter en god natts sömn blir du inte bara pigg, du har även höjt din smärttröskel. En ny studie publicerad i tidskriften Sleep fastslår att ungefär 1,8 timmar sömn extra per natt kan reducera smärtkänsligheten med nästan 25 procent. Goda nyheter om du lider av kronisk smärta eller tar starka smärtstillande mediciner. Testa teorin själv: anteckna antalet timmar du sover varje natt och notera samtidigt hur ont du har för att upptäcka sambanden. Åtta till tio timmar sömn per natt bör vara ditt mål.

Annons
Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.