Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Baka ditt eget proteinbröd

 

proteinbröd

Klart att du kan äta bröd trots att du äter enligt LCHF, GI eller helt enkelt bara vill dra ner på kolhydraterna! 

Proteinbröd

Annons

1 limpa

Ingredienser:

 • 4 ägg
 • 1 dl crème fraiche
 • 3 msk rapsolja
 • 1 msk bakpulver
 • 4 msk linfrön
 • 60 g kruskakli
 • 50 g sesamfrön
 • 45 g solroskärnor

Gör så här när du ska baka ditt proteinbröd:
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen lätt och blanda i crème fraiche och olja. Tillsätt bakpulver, linfrön, kruskakli, sesamfrön och solroskärnor. Degen ska vara ganska lös. Lägg bakplåtspapper i en brödform och ugnsgrädda i cirka 55 minuter.

TIPS: Om allt bröd inte går åt på en gång går det bra att skära upp det i skivor och frysa in så att man enkelt kan ta fram och tina efter hand. I originalreceptet finns inget salt, men redaktionen kunde inte låta bli att tillsätta 1/2 tesked vid provbakningen.

RECEPT: Den NYA GI-metoden av Lauritzson & Davidsson (Ica Bokförlag)

 

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

5 kommentarer

  1. Hej Ulrika!
   Lingonsylt eller aprikoser har vi inte testat med just det här receptet, men våga prova dig fram. Lycka till med bakningen,
   Sara

 1. Hej Simon! Vi har bara bakat med hela frön, men testa dig gärna fram. Jag själv kan tycka att brödet blir väl kompakt om alla nötter och frön är finmalda, men smaken är som baken =)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.