Klart att du kan äta bröd trots att du äter enligt LCHF, GI eller helt enkelt bara vill dra ner på kolhydraterna!
Proteinbröd
1 limpa
Ingredienser:
- 4 ägg
- 1 dl crème fraiche
- 3 msk rapsolja
- 1 msk bakpulver
- 4 msk linfrön
- 60 g kruskakli
- 50 g sesamfrön
- 45 g solroskärnor
Gör så här när du ska baka ditt proteinbröd:
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen lätt och blanda i crème fraiche och olja. Tillsätt bakpulver, linfrön, kruskakli, sesamfrön och solroskärnor. Degen ska vara ganska lös. Lägg bakplåtspapper i en brödform och ugnsgrädda i cirka 55 minuter.
TIPS: Om allt bröd inte går åt på en gång går det bra att skära upp det i skivor och frysa in så att man enkelt kan ta fram och tina efter hand. I originalreceptet finns inget salt, men redaktionen kunde inte låta bli att tillsätta 1/2 tesked vid provbakningen.
RECEPT: Den NYA GI-metoden av Lauritzson & Davidsson (Ica Bokförlag)
5 kommentarer
Lämna en kommentar Avbryt svar
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Går det att tillsätta lingonsylt eller aprikoser till proteinbrödet?
Hej Ulrika!
Lingonsylt eller aprikoser har vi inte testat med just det här receptet, men våga prova dig fram. Lycka till med bakningen,
Sara
Hej. Går det att grovmala alla frön etc. ?
Hej Simon! Vi har bara bakat med hela frön, men testa dig gärna fram. Jag själv kan tycka att brödet blir väl kompakt om alla nötter och frön är finmalda, men smaken är som baken =)