Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Fisk- och skaldjursgryta med örter och svarta bönor

Fisk- och skaldjursgryta

Fisk- och skaldjursgryta med örter och svarta bönor

4 portioner 

1 rödlök

1 msk olivolja

250 g champinjoner

Annons

1 msk fiskfond

2 dl grädde

1/2 kruka färsk basilika

3 kvistar persilja 

3 kvistar dill

Salt och svartpeppar 

400 g torskfilé

1 burk svarta bönor à 410 g

500 g oskalade räkor

Gör så här:
Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken. Skölj och dela champinjonerna och fräs dem tillsammans med löken. Rör ner fiskfond och grädde. Mixa basilika, persilja och dill i några sekunder, spara lite basilika till garnering. Lägg de mixade örterna i grytan och låt koka några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Skär torskfilén i bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda i cirka 3 minuter. Häll av bönorna och skölj dem. Skala räkorna och vänd ner dem tillsammans med bönorna i grytan precis innan servering. Garnera med färsk basilika.

Recept ur: Den Nya GI-metoden av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson. Foto: Malte Danielsson

 

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.