Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Hälsa & Fitness
Kost

Gå ner i vikt – genom att äta choklad

Assortment of chocolate bars, truffles, spices and cocoa powder on dark background. Space for text, top view

Det är inte bara önsketänkande – choklad kan faktiskt vara bra för dig som vill gå ner i vikt.

Det har forskare kommit fram till efter att ha gått igenom tidigare studier där man har undersökt hur choklad påverkar kroppsvikten. Vid första anblick kan resultaten göra dig besviken: efter att ha gått igenom de 35 studierna som inkluderades såg man nämligen ingen positiv effekt av choklad.

Annons

Men det finns som tur är ett stort “men” här. För resultaten ser faktiskt annorlunda ut om man enbart kollar på studierna som varade under en längre period – minst fyra veckor – och där konsumtionen av choklad var minst 30 gram om dagen. Deltagarna i dessa studier gick faktiskt ner i vikt och minskade midjemåttet.

Så choklad kan alltså ha positiva effekter för dig som vill gå ner i vikt – men det är viktigt att du behåller den goda vanan (i dubbel bemärkelse) på lång sikt. Jag vet inte hur det är med er, men vi känner att det inte är ett särskilt svårt uppdrag…

Källa

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.