Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Gör dina egna chokladmandlar!

Enkelt recept på salta chokladmandlar.

Gör dina egna chokladmandlar
Receptet är hämtat från boken Chokladfabrikens desserter, skriven av Annika Edestrand och Helen Ullstrand. Köp den på adlibris.com för 222 kronor.

Du behöver:
• 250 g sötmandel, med eller  utan skal
• 80 g choklad av valfri sort
• Flingsalt efter smak
• Kakaopulver till garnering

Annons

Gör så här:
Rosta mandlarna i en 190 grader varm ugn tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna medan du smälter chokladen. Lägg mandlarna i en bunke och tillsätt lite choklad i taget. Strö flingsalt över. Vänd runt i bunken tills chokladen har stelnat runt mandlarna. Tillsätt då och då lite till, så att mandlarna får en tunn hinna av choklad. Smaka av med salt tills du är nöjd. Låt chokladen stelna. Avsluta med att pudra lite kakao över. Förvara mandlarna i en lufttät behållare.

 

 
Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.