Jordgubbs- och rabarberkompott à la Hannah & Amanda
4 portioner
6 rabarberstjälkar
1 dl vatten
1⁄2 dl strösocker
2 dl jordgubbar
1⁄2 tsk malen kanel
1⁄2 tsk malen kardemumma
Annons
Redning:
2 msk potatismjöl
3 msk vatten
Ansa rabarbern och skär i centimeterstora bitar. Låt vatten, socker och rabarber koka upp. Skiva jordgubbarna och lägg i dem. Blanda potatismjöl och vatten till en redning. Ta kastrullen från värmen och rör ner redningen i kompotten. Smaksätt med kanel och kardemumma och låt svalna. Servera kompotten ljummen med glass.
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.