Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Jordgubbs- och rabarberkompott à la Hannah & Amanda

0645_inne_kompott
Receptet är hämtat från Magisk sommar av Hannah Widell och Amanda Schulman.

4 portioner

6 rabarberstjälkar
1 dl vatten
1⁄2 dl strösocker
2 dl jordgubbar
1⁄2 tsk malen kanel
1⁄2 tsk malen kardemumma

 

Annons

Redning:
2 msk potatismjöl
3 msk vatten

 

Ansa rabarbern och skär i centimeterstora bitar. Låt vatten, socker och rabarber koka upp. Skiva jordgubbarna och lägg i dem. Blanda potatismjöl och vatten till en redning. Ta kastrullen från värmen och rör ner redningen i kompotten. Smaksätt med kanel och kardemumma och låt svalna. Servera kompotten ljummen med glass.

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.