Susanna Backman är kostrådgivare och personlig tränare, hon bloggar om god
och nyttig mat på tasty-health.se. Här är hennes recept på goda miniomeletter med spenat:
Miniomeletter med spenat
6 stycken
Annons
Du behöver:2 hela ägg
2 äggvitor
50 g paprika
50 g babyspenat
50 g körsbärstomater
50 g fetaost 10 %
Salt och pepparGör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop äggen och krydda med salt och peppar. Hacka grönsakerna och blanda med äggen. Smörj en muffinsform (eller använd silikonformar) och häll smeten i formarna. Smula lite fetaost över varje. Grädda i ugnen i cirka 15–20 minuter eller tills äggen har stelnat.
2 äggvitor
50 g paprika
50 g babyspenat
50 g körsbärstomater
50 g fetaost 10 %
Salt och pepparGör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop äggen och krydda med salt och peppar. Hacka grönsakerna och blanda med äggen. Smörj en muffinsform (eller använd silikonformar) och häll smeten i formarna. Smula lite fetaost över varje. Grädda i ugnen i cirka 15–20 minuter eller tills äggen har stelnat.
AV: Emma Samuelsson och Susanna Backman
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.