Omelett med lax och mozzarella
1 portion
2 ägg
2 msk vatten
Salt och svartpeppar
1 tsk smör
50 g rökt lax
Annons
50 g mozzarella
3–4 valnötter
Ett knippe färsk bladpersilja
1 tsk furikake (sesamfröblandning)
Gör så här:
Rör ihop äggen med vatten, salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggblandningen. Skär lax och mozzarella i tärningar och hacka valnötter och några kvistar persilja grovt. Fördela alltsammans över omeletten i stekpannan. Strö över furikake. Stek tills äggblandningen stelnat, i cirka 5 minuter. Vik ena halvan över den andra och lägg upp på ett fat. Garnera med färsk persilja.
Recept från: Den Nya GI-metoden av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson. Foto: Malte Danielsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.