Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Omelett med lax och mozzarella

Omelett med lax och mozzarella
Snabbt och enkelt fixar du den här goda omeletten med lax, mozzarella och valnötter.

 

1 portion 

2 ägg 

2 msk vatten

Salt och svartpeppar

1 tsk smör

50 g rökt lax

Annons

50 g mozzarella

3–4 valnötter

Ett knippe färsk bladpersilja 

1 tsk furikake (sesamfröblandning)

 

Gör så här:

Rör ihop äggen med vatten, salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggblandningen. Skär lax och mozzarella i tärningar och hacka valnötter och några kvistar persilja grovt. Fördela alltsammans över omeletten i stekpannan. Strö över furikake. Stek tills äggblandningen stelnat, i cirka 5 minuter. Vik ena halvan över den andra och lägg upp på ett fat. Garnera med färsk persilja.

 

Recept från: Den Nya GI-metoden av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson. Foto: Malte Danielsson

 

 

 

 

 

 

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.