Proteinbar med chokladbollsmak
Susanna Backmans goda proteinbars – som du enkelt gör själv!
8 bars
4 dl havregryn (ca 140 g)
2 dl vassleproteinpulver med chokladsmak
1/2 dl hackade mandlar
2 msk riven kokos
1–3 msk kokosmjöl
1/2 dl osötat äppelmos
1 msk honung eller agavesirap
1/2 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)
1/2 dl mjölk (laktosfri om du är allergisk)
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ihop de blöta ingrediens-erna i en separat skål och häll sedan över de torra. Blanda ihop allt ordentligt med en slev eller med händerna. Klä en rektangulär bakform (ca 20 x 20 cm) med plastfolie och riv av en bit folie som är dubbelt så lång som bakformen så att du kan vika den över formen. Lägg smeten i formen, vik över plastfolien och tryck ut smeten till ett jämnt lager i botten. Ställ in i kylen över natten eller i minst 2 timmar och ta sedan ut och skär i 8 bitar. Kan förvaras i kylen i en och en halv vecka eller i frysen upp till tre månader.
Näringsvärde per bar:
192 kcal
13 g protein
16 g kolhydrater
8 g fett
RECEPT: Susanna Backman tasty-health.se