Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Proteinbar med chokladbollsmak

Susanna Backmans goda proteinbars – som du enkelt gör själv!

 

8 bars

4 dl havregryn (ca 140 g)

2 dl vassleproteinpulver med chokladsmak

1/2 dl hackade mandlar

Annons

2 msk riven kokos

1–3 msk kokosmjöl

1/2 dl osötat äppelmos

1 msk honung eller agavesirap

1/2 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)

1/2 dl mjölk (laktosfri om du är allergisk)

 

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ihop de blöta ingrediens-erna i en separat skål och häll sedan över de torra. Blanda ihop allt ordentligt med en slev eller med händerna. Klä en rektangulär bakform (ca 20 x 20 cm) med plastfolie och riv av en bit folie som är dubbelt så lång som bakformen så att du kan vika den över formen. Lägg smeten i formen, vik över plastfolien och tryck ut smeten till ett jämnt lager i botten. Ställ in i kylen över natten eller i minst 2 timmar och ta sedan ut och skär i 8 bitar. Kan förvaras i kylen i en och en halv vecka eller i frysen upp till tre månader.

 

Näringsvärde per bar:
192 kcal
13 g protein
16 g kolhydrater
8 g fett

RECEPT: Susanna Backman tasty-health.se

Proteinbar med chokladbollsmak
Susanna Backman är diplomerad kostrådgivare och tipsar om nyttiga recept.
FOTO: Jade Hannah
Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.