Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Smart mat för löpare: Torsk med rödbetshummus!

rödbetshummus

4 bitar torskrygg

RÖDBETSHUMMUS:
8 medelstora rödbetor
800 g konserverade kikärter
2 msk olivolja
Salt
TILL SERVERING:
70–100 g babyspenat eller andra gröna blad
Alfalfagroddar
1–2 dl hasselnötter

Annons
  1. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra torskryggen och lägg i en ugnsfast form. Använd stektermometer och tillaga i ugnen tills fisken når cirka 55 grader.
  2. Koka rödbetorna med skalet på tills de känns mjuka (ca 20–30 minuter beroende på storlek). Skölj rödbetorna i kallt vatten och dra av skalet. Mixa rödbetorna med avrunna kikärtor och oljan. Smaka av med salt.
  3. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Servera med babyspenat  och alfalfagroddar.

 

TIPS!
Både rödbetor och spenat innehåller mycket nitrat som har visat sig kunna öka uthålligheten. Rödbetor innehåller väldigt lite kolhydrater vilket gör att även om det blir mycket rödbetor per person och portion är andelen kolhydrater relativt liten.

Recept från: Smart mat för löpare av Kristina Andersson. Cirka 185 kronor, bokus.com och adlibris.com.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.