Luncher som mättar, smakar gott, ger energi och maximalt med näring – men som inte gör dig däst resten av dagen och som dessutom är relativt enkla att packa med till jobbet.
Oj, vilka krav det blev här plötsligt! Låter som ett jobb för hälsogurun Fredrik Paulún.
Chili- och basilikakyckling med wokgrönsaker i tomatsås
Annons
4 portioner
180 g mathavre
600 g kycklinglårfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
½ röd chilipeppar
2 msk olivolja
600 g blandade wokgrönsaker (frysta eller färska)
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
10 basilikablad
- Koka mathavren enligt förpackningens anvisningar. Skär kycklingen i mindre bitar.
- Hacka lök, vitlök och chili och bryn i olivolja i en stekpanna. Lägg i kycklingen och bryn den lite innan du har i wokgrönsakerna.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, basilika och låt det sjuda i 10 minuter. Späd eventuellt med lite vatten. Servera med mathavren.
AV: Emma Samuelsson FOTO: Frida Wismar
Tags :
Fredrik Paulún