Jungfru Marias gurk- och apelsinsallad
4–6 portioner
Annons
5 blodapelsiner
1 gurka
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
svartpeppar från kvarn
en nypa flingsalt
ett tjugotal färska myntablad
- Skala blodapelsinerna och skär dem och gurkan i tunna skivor (gurkan brukar vara lättast att skära med osthyvel). Varva på ett vackert fat.
- Eftersom Jungfru Marias sallad är så god brukar det behövas två fat.
- Strila olivolja och pressad citron över salladen. Smula över lite flingsalt. Ta några tag med svartpepparkvarnen.
- Riv den färska myntan med fingrarna och strö den över salladen.
Recept och bilder ur boken Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig (Bonnier Fakta) av Martina Haag och Clara Block Hane.
Tags :
apelsinsalladClara Block HaneDu är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos digMartina Haag
2 kommentarer
Lämna en kommentar Avbryt svar
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Hej, Detta ar verkligen ett super recept – super food och lätt att bade gora och ata.
Vill garna lanka med bild pa min webbsida thegoodista.com – och rekommendera receptet till mina internationella läsare. Far jag det? MVH, Anna (svenska bosatt i Italien, med engelsk sprakig wellness blog)
Hej Anna!
Bara länka på =)
Må så gott,
Sara