Portioner: 4
Grilltid: 20 min (indirekt värme)
Ingredienser:
♥ 8 medelstora portobellosvampar
♥ 1 stor vitlöksklyfta
♥ 1 röd chili
♥ 50 g rumsvarmt smör
♥ 1 msk hackad färsk rosmarin
♥ 1 dl riven pecorinoost
♥ 1 dygnsgammal fralla
♥ ½ tsk salt
Annons
- Ta bort foten på svamparna och hacka dem smått. Lägg hacket i svampens kupiga sida. Salta.
- Skala och finhacka vitlöken. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Mosa ihop smöret med vitlök, chili, rosmarin och ost. Fördela blandningen i svamparna. Smula över frallan. Salta.
- Gratinera på indirekt värme under lock med spjället i locket öppet 15–20 minuter, tills de har fått fin färg.