Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Thailändsk sallad med lammfilé – underbara smaker!

thaisallad-med-lamm

Man kan såklart äta dem året runt – men fräscha och goda sallader lockar lite extra nu när klimatet börjar bli varmare. 

 

Recept för 4 portioner

ca 500 g lamminnerfilé
Jordnötsolja
Flingsalt
Nymald peppar

Annons

Dressing
2 röda chilifrukter
3 msk thailändsk fisksås
2 msk pressad lime
2 tsk råsocker

Sallad
½ gurka
1 papaya
ca 1 liter späda salladsblad
1 dl hackad koriander
½ dl strimlad thaibasilika
½ dl hackad mynta
1 dl strimlad purjolök
1 dl grovhackade cashewnötter

1. Gör dressingen genom att klyva chilifrukten på längden och skrapa slarvigt bort kärnorna (det får gärna vara några kvar som ger sting i smaken).

2. Finhacka chiliköttet och blanda ihop ingredienserna till dressingen.

3. Bryn köttet runtom i olja. Sänk värmen och efterstek ett par minuter, köttet ska fortfarande vara rosa inuti. Krydda med salt och peppar. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila cirka 10 minuter.

4. Klyv gurkan på längden, skrapa bort kärnorna och skär den i tunna skivor. Skala och skär papayan i tärningar. Lägg upp sallad, gurka, papaya och örter på tallrikar.

5. Skär köttet i tunna skivor och fördela på salladen. Ringla över dressingen och strö på purjolök och nötter.

Från boken Matiga sallader, skriven av Caroline Hofberg.

 

AV: Emma Samuelsson FOTO: Tia Borgsmidt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.