Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Livsstil

3 hållbara sista minuten-klappar till träningsälskaren

Tre julklappstips som alla hälso- och träningsälskare kommer älska – utan att de belastar miljön.

Har du inte hunnit köpa alla julklappar än? Det betyder inte att du måste skynda dig in till stan för att köpa första bästa present. Här är tre julklappar som kommer uppskattas av alla som älskar träning och hälsa – och bäst av allt är att det är riktigt hållbara alternativ. Med de här julklapparna slipper du köpa prylar och plagg som personen i slutändan kanske bara använder någon enstaka gång – här får personen istället en upplevelse.

1. Ljudboksabonnemang

Visst, att läsa en fysisk bok kan vara en underbar känsla. Problemet är att många av de där böckerna man får i julklapp aldrig blir lästa. Kanske beror det på tidsbrist eller på att den inte riktigt lockar. Och dessutom kan det kännas rätt onödigt att köpa en bok när de finns att låna gratis på bibliotek.

Ljudböcker är därför ett bra alternativ. De tar inte upp någon onödig plats i den (förmodligen överfyllda) bokhyllan och är perfekta att lyssna på under träningspasset eller pendlingen. De största ljudbokstänsterna, Storytel, Bookbeat eller Nextory, erbjuder alla möjligheten att köpa presentkort och ge bort.

Annons

Då kan du dessutom skicka med en lista på några av de bästa hälso- och träningsrelaterade böckerna hen borde lyssna på, samtidigt som personen själv kan välja från ett stort sortiment. Här är några av våra favoriter som finns på de flesta ljudboksabonnemangen:

  • Hjärnstark: Hur motion och träning stärker din hjärna av Anders Hansen – Anders Hansen är överläkare i psykiatri, och i den här boken berättar han om varför träning är den bästa metoden för att bli smartare och lyckligare. Perfekt för personen som behöver lite extra motivation till att börja träna, men också för den kunskapstörstige.
  • Larmrapporten: Att skilja vetenskap från trams av Emma Frans – Den här boken har ingen specifik träningsinriktning, men alla som är intresserade av träning och hälsa borde läsa den. Den är skriven av forskaren och vetenskapsskribenten Emma Frans, som på ett lättsamt men ändå djupgående sätt hjälper dig att bli mer källkritisk så att du blir bättre på att genomskåda hälsobluffarna.
  • Happy food 2.0 – Om hur måltiden och lyckan hör ihop av Niklas Ekstedt & Henrik Ennart – Obligatorisk läsning (eller lyssning) för alla som älskar mat och hälsa. Här går stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart igenom den senaste forskningen om sambandet mellan lyckan och maten.

2. Träningskort på app

En garanterat uppskattad julklapp till personen som älskar att träna, och som gärna testar nya gym och klasser. Det dyker upp allt fler träningskort där du med hjälp av en app får tillgång till massvis av olika gym. Genom att ge bort exempelvis en månads abonnemang ser du till att personen får riktigt härliga träningsupplevelser. Några av de populäraste tjänsterna är:

  • Bruce Med ett enda abonnemang får du här tillgång till 300 olika studios och gym i Stockholm och Göteborg. Bland passen hittar du allt från yoga till klättring och allt däremellan.
  • Fitness Collection – Här får du möjligheten att träna på över 140 studios och gym i Stockholn och Göteborg, och du kan välja mellan olika prisnivåer beroende på hur ofta du tränar.
  • Swiftr – Med det här medlemskapet får du inte bara tillgång till en rad olika gym och studios i Stockholm och Göteborg, utan också flera andra städer i Sverige. Perfekt om du reser mycket i landet.

3. Ge bort matlådor

Vet du att din vän har svårt att hitta tid till att laga mat, eller helt enkelt tycker det är tråkigt? Här är en julklapp som kommer förenkla vardagen för personen. Skriv ett fint kort där du berättar att hen kommer få ett antal matlådor som är fullproppade med god och nyttig hemlagad mat – du bestämmer givetvis själv hur många du ska ge bort.

Allt som krävs är att du lagar lite extra mycket mat när du ändå står i köket, men personen som får julklappen kommer spara både tid och pengar – och samtidigt veta att maten hen får i sig är hemlagad och näringsrik.

Ett tips är dock att låta personen själv bestämma när hen ska få matlådorna. Julklappen blir nog inte särskilt uppskattad om personen befinner sig utomlands en vecka och maten står och blir gammal i kylen…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.