Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Träning

5 enkla tips för att bli en bättre crossfit-atlet

För att lyckas i lagtävlingar behöver du inte bara vara vältränad – du måste också vara synkad med de andra lagmedlemmarna.

 

1. Lär dig rätt teknik från början
Många gör misstaget att lära sig tekniska övningar som till exempel ryck och stöt hemifrån. Dessa övningar är komplicerade, och om du lär dig en felaktig teknik från början är det svårt att ändra den. Det allra bästa är att träna med en coach från början, så att du direkt får veta vad du gör fel.

2. Bli bra på allt
Ska du tävla måste du vara bra på precis allt – det är trots allt det som är tjusningen med crossfit. Du måste kunna lyfta tungt, gå på händer, springa snabbt, göra burpees och mycket mer – allt under ett och samma pass, samtidigt som du är helt slut. Så se till att öva upp dina färdigheter inom alla delarna för att ha en chans att placera dig på tävlingarna.

Annons

3. Följ ett program
Följ planeringen i din box eller köp ett program från en coach – det viktigaste är att du har en planering, och ser till att du hela tiden utvecklas i alla delar.

4. Individanpassa träningen
Att du ska bli bra på alla delar innebär inte att du nödvändigtvis ska lägga lika mycket tid på styrkelyft, strongmanträning, tyngdlyftning, gymnastik och konditionsträning. Identifiera dina svagheter och lägg ner extra mycket tid på dem, för när du väl tävlar är du aldrig bättre än din största svaghet.

5. Träna smart
Många gör misstaget att tro att crossfit är bra så länge du tränar tills du kräks – så är dock inte fallet. Genom att lägga upp din träning på ett smartare sätt kan du se till att du återhämtar dig ordentligt, inte blir övertränad och att resultaten blir bättre. Det här kan vara svårt att hålla koll på själv, därför kan det vara bra att köpa ett färdigt program av en coach som redan har tänkt på allt detta.

Tags : crossfit
Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga