Hälsa & Fitness
Träning

Bättre självförtroende med mindre utseendefokus under träningen

´

En ny studie visar att du både kan ha roligare och få bättre självförtroende genom att fokusera mindre på vikten och utseendet när du tränar.

I studien deltog 203 kvinnor som slumpmässigt blev indelade i två grupper. Alla fick gå på ett 16 minuter långt träningspass med samma övningar och samma upplägg, men det fanns en skillnad. När den ena gruppen tränade försökte instruktören motivera dem genom att fokusera på styrkan och hälsan, medan fokus låg på utseende och viktnedgång när den andra gruppen tränade.

När den ena gruppen gjorde en benövning sa till exempel instruktören följande: “Den här övningen är viktig för att bygga styrka i benen, som hjälper dig att springa, hoppa och sprinta som en superhjälte!”. När den andra gruppen gjorde samma övningen sa instruktören istället att övningen skulle hjälpa dem att bränna fett och ge smalare lår.

Annons

Resultaten från studien visar det vi på Hälsa & Fitness har vetat länge – att det är dags att skippa vikthetsen i träningssammanhang. De som tränade med en instruktören som fokuserade på styrka och hälsa fick nämligen bättre självförtroende, kände sig mer nöjda med sina kroppar och tyckte att träningen var roligare överlag.

Källa

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.